Yüksek Lisans, Yüksek Hedefler
Tedarik Zinciri Yönetimi Yüksek Lisans Programı


Satınalma Dergisi Kasım 2020 Sayısı Öğrenme Merkezi’nde. Şirketinizin dijital üyeliğini sağlayın.

Satinalma_Dergisi_Kasim_2020-1200x1684.jpg

Değerli yöneticiler, Kasım 2020 sayımızda sektörde büyük başarı sahibi iki firma ve yöneticilerine özel bir yer ayırdık. Raftürk Yönetim Kurulu üyesi Sn. Engin EREN ve GEE Makine Teknolojileri San. Genel Koordinatörü Sn. Ali TURGUT ile gerçekleştirdiğimiz sektör röportajlarımızı bulacaksınız.

İş ve Ticaret Okulu (Uzaktan Öğrenme) Başlıyor
Yeni dönem firmalar arası rekabet kadar farklı düzeylerde işbirliklerinin de ön plana çıktığı bir dönem oluyor. Buyer Network Marka Ailesi olarak şirketlerimizle “işbirliği” anlayışını yeni bir anlayışla ele alıyoruz. “Şirketler şirketlere anlatıyor” konsepti ile saha tecrübesi yüksek yöneticilerimizin iş deneyimlerini paylaşmalarını istiyoruz. Uzun süreli eğitim programımızı tamamlayan meslektaşlarımız Katılım Sertifikası ve sürpriz armağanlar elde edecekler. Herkese açık eğitimlere https://webinar.buyernetwork.net platformumuzdan ulaşabileceksiniz.

            Dijital Şirket Üyeliği İle Meslektaşlarımıza Büyük Fırsat

Dijital şirket üyeliği sağlayarak Satınalma Dergisi arşivimize ve bir yıl süre ile tüm sayılara Learning.buyernetwork.net üzerinden erişebilirsiniz. Ayrıca Öğrenme Merkezi üyeliği ile kişisel ve mesleki gelişime destekleyici dokümanlara ulaşabilirsiniz.

            Ticaret Portalımızı Aktif Kullanın

Alım talepleri, satış ilanları, makine, işyeri kiralama ve proje duyurularınızı ücret ödemeden  ticaret.buyernetwork.net Portalına girebilirsiniz. İlk adım BuyerNetwork.net e kullanıcı (ücretsiz) girişi yapmak. 1 dakika içerisinde işlemlerinize başlayabilirsiniz.

Sektör odaklı ve işletme yönetim dünyasında yaşanan değişimleri ele alan çok sayıda makaleye yer vermenin gururunu yaşıyoruz. Katkı veren tüm hocalarımıza ve sektör yöneticilerimize teşekkür ederim. Keyifli Okumalar.

Prof. Dr. Murat ERDAL (Editör)

DİJİTAL ŞİRKET ÜYELİĞİ İLE PERSONELİNİZİN GELİŞİMİNE KATKI YAPIN:
https://satinalmadergisi.com/dijital-islem-merkezi/ 

Tedarik Zinciri Yönetimi Platformu

Tedarik Zinciri Yönetimi Platformu

- > İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tedarik Zinciri Yönetimi Yüksek Lisans Programı ile ilgili güncel bilgi. - > SATINALMA DERGİSİ (14. yıl)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Değer Zinciri ve Emisyon Hesaplama Eğitimi

Eğitim Amacı:

“Değer Zinciri ve Kapsam 3 Emisyon Hesaplamaları Eğitimi”, şirketlerin sürdürülebilirlik, karbon yönetimi ve raporlama gerekliliklerini değer zinciri perspektifiyle ele almasını amaçlamaktadır. Eğitimde; iklim ve emisyon yönetiminde öne çıkan kuruluşlar, standartlar, müşteri beklentileri, sürdürülebilir raporlama çerçeveleri, sözleşme kontrol noktaları ve Kapsam 3 emisyonlarının temel yapısı bütünleşik biçimde incelenmektedir.

Programın temel amacı, katılımcıların Kapsam 3 emisyonlarını yalnız teknik bir hesaplama konusu olarak değil; satınalma, kategori yönetimi, tedarikçi verisi, lojistik, ürün karbon ayak izi, CAPEX–OPEX kararları, karbon önceliklendirme ve sürdürülebilir tedarikçi geliştirme süreçleriyle bağlantılı bir değer zinciri yönetimi alanı olarak kavramasını sağlamaktır.

Eğitim sonunda katılımcıların; değer zinciri boyunca emisyon verisinin nasıl oluştuğunu, hangi kuruluş ve standartların hesaplama ve raporlama süreçlerine yön verdiğini, Kapsam 3 kategorilerinin şirket faaliyetleriyle nasıl ilişkilendirileceğini, tedarikçi veri setlerinin nasıl yapılandırılacağını ve şirketin karbon nötr / emisyon azaltım hedeflerine nasıl katkı sağlanabileceğini değerlendirebilmeleri hedeflenmektedir.

Opsiyonel danışmanlık programı ile eğitimde aktarılan çerçevenin şirkete özel Kapsam 3 yol haritası, sürdürülebilir tedarikçi programı, satınalma dönüşümü ve sürdürülebilirlik komitesiyle eşgüdüm içinde uygulamaya taşınması amaçlanmaktadır.

Hedef Katılımcılar

Bu eğitim; sürdürülebilirlik komite üyeleri ve tedarik zinciri ekipleri başta olmak üzere, Kapsam 3 emisyon verisinin toplanması, doğrulanması, raporlanması ve karar süreçlerine taşınmasında rol alan yöneticiler ve uzmanlar için tasarlanmıştır.

  1. Gün: Değer Zinciri ve Emisyon Hesaplama Mimarisi
  • Değer Zinciri Boyunca ESG
  • İklim ve Emisyon Yönetiminde Ana Kuruluşlar ve Referanslar
  • Emisyon Hesaplama Standartları: ISO 14064, ISO 14067, LCA, EPD ve PCF
  • Müşteri Gereklilikleri ve Sürdürülebilir Raporlama Standartları
  • Karbon Saydamlık Projesi ve TSRS 1–2 Çerçevesi
  • Değer Zincirinde Paydaşlar, Şartnameler ve Sözleşme Kontrol Noktaları
  • Kapsam 3 Emisyonlarının Temel Çerçevesi
  1. Gün: Kapsam 3 Hesaplamaları ve Değer Zinciri Dönüşümü
  • Sürdürülebilir Tedarik Stratejisinin Belirlenmesi
  • Kapsam 3 Emisyon Kategorileri ve Değer Zinciri Haritalama
  • Kapsam 3 Hesaplama Yöntemleri
  • Kategori Satınalma ve Harcama Analizleri
  • CAPEX–OPEX ve Karbon Önceliklendirme
  • LCA, Sistem Sınırı ve Faaliyet Verisi Yönetimi
  • Ürün Karbon Ayak İzi, EPD ve Değer Zinciri Verisi
  • Upstream Emissions – Yukarı Yönlü Emisyon Hesaplamaları
  • Downstream Emissions – Aşağı Yönlü Emisyon Hesaplamaları
  • Tedarikçi Sürdürülebilirlik Veri Setleri ve Doğrulama
  • Sürdürülebilir Tedarikçi Geliştirme ve Puanlama
  • Şirket Karbon Nötr ve Emisyon Azaltım Hedeflerine Katkı

Opsiyonel Danışmanlık Programı

Şirkete Özel Kapsam 3 Yol Haritası ve Sürdürülebilir Tedarikçi Programı

  • Süre: 3 Ay
  • Odak: Satınalma Dönüşümü ve Sürdürülebilirlik Komitesi ile Eşgüdüm

Opsiyonel danışmanlık programı, eğitim sonrasında şirketin kendi değer zinciri, satınalma kategorileri, tedarikçi yapısı ve veri altyapısı üzerinden uygulanabilir bir Kapsam 3 yol haritası oluşturmasını hedefler. Program kapsamında satınalma süreçleri, tedarikçi veri talepleri, kategori önceliklendirmesi, sözleşme kontrol noktaları ve sürdürülebilir tedarikçi geliştirme yaklaşımı şirket özelinde ele alınır.

Eğitim Bilgileri

Eğitim süresi 2 gün
Saat aralığı 10:00 – 16:00
Eğitmen Prof. Dr. Murat ERDAL
İletişim muraterdal.com | merdal@istanbul.edu.tr

This will close in 20 seconds